Wat is een Physician assistant?

Een physician assistant (PA) is een BIG-geregistreerde medische zorgprofessional. In het kader van taakherschikking biedt de PA zelfstandig geneeskundige zorg aan patiënten binnen een medisch specialisme. Dit doet de PA in een samenwerkingsverband met een medisch specialist, specialist ouderengeneeskunde, arts voor verstandelijk gehandicapten of huisarts. Meer weten? Bekijk dan het filmpje op de teampagina van onze website bij Marloes en Marga.

Ruimtegebrek in het praktijkgebouw

I.v.m. ruimtegebrek worden er ook spreekuren gedaan in de Portakabin die staat in de tuin van het ‘Hof van Cramer’. Hoe gaat het in zijn werk: U heeft een afspraak en neemt plaats in de wachtkamer van de praktijk. Daarna wordt u opgehaald door degene waarbij u de afspraak heeft. Of: Uw naam wordt omgeroepen via de intercom in de wachtkamer met het verzoek om naar de Portakabin te komen. Vanuit de praktijk slaat u linksaf en loopt u voorbij de bouwplaats van de voormalige kerk. Dan ziet u aan de linkerkant de Portakabin.

Wijziging per 1 november 2022

Vanaf 1 november gaat er wat veranderen. Tot die tijd werden de spreekuren gedaan door de 2 huisartsen, 1 waarneemhuisarts en 1 Physician assistent. Per 1 november gaat de waarneemhuisarts Lesley Schellenbach ons verlaten en zullen wij een nieuwe collega verwelkomen. De Physician assistent, Marga Balt, komt ons team versterken. De spreekuren worden vanaf 1 november gedaan door de huisartsen: Maarten Bijl en Floris van Werkum, de Physician assistent in opleiding Marloes Meijer en de Physician assistent Marga Balt. De spreekuren van de POH-Somatiek/GGZ en de doktersassistente blijven onveranderd.

WIJZIGING ZILVEREN KRUIS 2023

Met ingang van 01-01-2023 gaat Zilveren Kruis over op het preferentiebeleid. Dit kan van invloed zijn op de medicijnen die u gebruikt. Wilt u weten of dit ook voor u geldt? Vraag er naar in onze apotheek.

Waarom ontvang ik het geneesmiddel van een ander merk?

Om er voor te zorgen dat de zorg voor iedereen betaalbaar blijft, bepaalt uw zorgverzekeraar het merk van het geneesmiddel dat u vergoed krijgt. Dit heet voorkeursbeleid. Uw apotheekhoudend huisarts geeft u het juiste geneesmiddel met dezelfde werkzame stof als uw vertrouwde medicijn. Kijk voor meer informatie op de website van uw zorgverzekeraar.

Nieuws op NU.nl