Gebruikt u medicijnen voor uw chronische klachten?

Het merk medicijn dat u gebruikt kan veranderen. Dit komt doordat de zorgverzekeraar* mag bepalen welk medicijn wordt vergoed. Uw nieuwe medicijn kan er anders uitzien. daarom is het goed om te weten dat het: dezelfde werkzame stof en neutrale hulpstoffen bevat. net als uw vorige medicijn is goedgekeurd door het college ter bevordering van geneesmiddelen. in principe geen (andere) bijwerkingen geeft. Hebt u toch het idee dat u bijwerkingen heeft? Neem dan gerust contact op met de apotheek. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar of apotheek.

Voorkeursbeleid geneesmiddelen

Om jouw zorgpremie zo laag mogelijk te houden, maken zorgverzekeraars afspraken met fabrikanten van medicijnen. Meerdere fabrikanten maken dezelfde medicijnen met dezelfde werkzame stof Er zijn daardoor verschillende merken, met verschillende doosjes maar met exact dezelfde medicijnen. Toch rekenen fabrikanten er vaak een ander bedrag voor.  Op de nieuwspagina van onze website staat een video van Zilverenkruis waar het goed wordt uitgelegd.

Wat is een Physician assistant?

Een physician assistant (PA) is een BIG-geregistreerde medische zorgprofessional. In het kader van taakherschikking biedt de PA zelfstandig geneeskundige zorg aan patiënten binnen een medisch specialisme. Dit doet de PA in een samenwerkingsverband met een medisch specialist, specialist ouderengeneeskunde, arts voor verstandelijk gehandicapten of huisarts. Meer weten? Bekijk dan het filmpje op de teampagina van onze website bij Marloes en Marga.

Ruimtegebrek in het praktijkgebouw

I.v.m. ruimtegebrek worden er ook spreekuren gedaan in de Portakabin die staat in de tuin van het ‘Hof van Cramer’. Hoe gaat het in zijn werk: U heeft een afspraak en neemt plaats in de wachtkamer van de praktijk. Daarna wordt u opgehaald door degene waarbij u de afspraak heeft. Of: Uw naam wordt omgeroepen via de intercom in de wachtkamer met het verzoek om naar de Portakabin te komen. Vanuit de praktijk slaat u linksaf en loopt u voorbij de bouwplaats van de voormalige kerk. Dan ziet u aan de linkerkant de Portakabin.

Wijziging per 1 november 2022

Vanaf 1 november gaat er wat veranderen. Tot die tijd werden de spreekuren gedaan door de 2 huisartsen, 1 waarneemhuisarts en 1 Physician assistant. Per 1 november gaat de waarneemhuisarts Lesley Schellenbach ons verlaten en zullen wij een nieuwe collega verwelkomen. De Physician assistant, Marga Balt, komt ons team versterken. De spreekuren worden vanaf 1 november gedaan door de huisartsen: Maarten Bijl en Floris van Werkum, de Physician assistant in opleiding Marloes Meijer en de Physician assistant Marga Balt. De spreekuren van de POH-Somatiek/GGZ en de doktersassistente blijven onveranderd.

Nieuws op NU.nl