MedGemak

MijnGezondheid.net en de MedGemak App

Wij gebruiken MijnGezondheid.net en MedGemak in onze communicatie met patiënten. MedGemak is de app van MijnGezondheid.net. U zet hem eenvoudig op uw telefoon, tablet of computer.

Wat is mijngezondheid.net en MedGemak

MijnGezondheid.net is een online omgeving waarmee u eenvoudig en snel gezondheidszaken bij onze praktijk en apotheek kunt regelen. Hier kunt u uw dossier inzien die de praktijk voor u heeft opengezet.

Als aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net kunt u gebruik maken van de app MedGemak. MedGemak is de app om u te helpen bij het zo goed mogelijk regelen van uw gezondheidszaken. Zo heeft u via uw telefoon 24/7 inzicht in uw medicijnen en bestelt u deze direct online. Met de handige inneemwekker stelt u eenvoudig in wanneer het tijd is om uw medicijnen in te nemen. Heeft u overdag geen tijd om uw huisarts te bellen voor een afspraak? Geen probleem! Met de app MedGemak regelt u dit gemakkelijk online waar en wanneer het u uitkomt.

MedGemak is een aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Wilt u gebruik maken van de app MedGemak? Zorg er dan voor dat u zich eerst aanmeldt voor MijnGezondheid.net. Hoe u dat doet leest u hier.

Direct naar Mijngezondheidnet

Voor wie is de MijnGezondheid.net en MedGemak

MijnGezondheid.net en MedGemak is beschikbaar voor personen vanaf 16jaar. Dit heeft te maken met de privacy.

Lees hier de uitleg

De voordelen van MijnGezondheid.net en MedGemak

Met MedGemak heeft u 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot uw gegevens. U hoeft dus niet te wachten tot u ons kunt bellen. Dat scheelt veel tijd, want u regelt de volgende zaken wanneer het u uitkomt.

Veilig en snel inloggen

De website en de app zijn volledig veilig in gebruik: ook uw medische gegevens zijn goed beveiligd. De eerste keer logt u in met uw DigiD. Als u MedGemak voor uw zoon of dochter aanvraagt, dan log u met hun DigiD in. Daarna kiest u een pincode waarmee u gemakkelijk inlogt.

Herhaalmedicatie aanvragen

Met MedGemak staat de medicatie die u gebruikt in uw dossier. U vinkt eenvoudig aan voor welke medicatie u een herhaalrecept nodig hebt. De aanvraag wordt naar de apotheek verstuurd en die geeft een seintje wanneer u de medicijnen kunt ophalen.

U hoeft niet meer telefonisch een herhaalrecept in te spreken.

Stuur ons een bericht, inclusief foto

Via MedGemak stelt u gemakkelijk één of twee korte, duidelijke vragen. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag te reageren en u ontvangt bericht als wij geantwoord hebben. Vindt u het moeilijk om uw vraag te omschrijven? Of maakt u zich zorgen over bijvoorbeeld een plekje op uw huid? Dan kunt u ook een foto meesturen.

Let op: als u een Android-telefoon heeft, kunt u nog niet een foto selecteren uit de galerij. U kunt wel de camera openen en ‘live’ een foto maken. Met een Apple-telefoon kunt u al wel een eerder gemaakte foto kiezen.

Belangrijk: stel geen spoedvragen via MedGemak, maar bel ons dan op telefoonnummer 038 447 87 01

Afspraken maken met huisarts of assistente

Wilt u een afspraak maken met de huisarts of voor het assistentenspreekuur? Kijk dan in onze agenda, plan de afspraak in en voeg hem toe aan uw agenda. Via de mail ontvangt u een bevestiging én een herinnering.

Let wel:

  • er is tijd om 1 vraag of klacht te behandelen. Wilt u meerdere problemen bespreken? Of hebt u een ingewikkelde vraag? Plan dan 2 afspraken in.
  • Een afspraak voor een uitstrijkje moet telefonisch gemaakt worden.

We vragen altijd naar de reden van de afspraak. Naar aanleiding daarvan is het mogelijk dat de assistente u terugbelt.

Bekijk bloeduitslagen

Wanneer u bloed laat prikken, komen de resultaten in MedGemak te staan met een toelichting van de huisarts. U hoeft dus niet meer te bellen om labuitslagen te horen – u ziet ze in uw dossier staan zodra ze bekend zijn.

Gepersonaliseerde informatiefolders (bijsluiters) raadplegen

In uw dossier zijn alle bijsluiters te vinden van de medicijnen die u (hebt) gebruikt. Als u een vraag hebt, kunt u hier dus heel veel informatie vinden.

Inneemwekker

Moet u op gezette tijden medicijnen innemen? Dan is de inneemwekker een handig hulpmiddel. Zo vergeet u nooit meer uw medicatie in te nemen.

Zo neemt u MedGemak in gebruik

Om te starten met MedGemak heeft u een account nodig voor MijnGezondheid.net. Heeft u nog geen account?

Lees dan hoe u dit aanmaakt.

  1. Download MedGemak gratis in de App-store of Google Play-Store

  1. Doorloop het registratieproces en registreer uw smartphone op MijnGezondheid.net.
  2. Volg de stappen en koppel MedGemak aan uw MijnGezondheid.net-account.
  3. Maak een eigen pincode aan
  4. Start!

Heeft u hulp nodig? Ga dan naar MijnGezondheid.net en scrol naar beneden voor (visuele) informatie over het installeren van MedGemak.