Nieuwsbericht januari

15 januari, 2021

Patiënten enquête

Begin december heeft de praktijk een enquête verstuurd naar de patiënten waarvan een e-mailadres bij ons bekend was. Veel mensen (ongeveer 700) hebben deze enquête ingevuld, hartelijk dank daarvoor.

Uit deze enquête kwamen een aantal dingen herhaaldelijk naar voren en we willen dat u weet dat we dit ter harte nemen en met verschillende veranderingen bezig zijn.

  • Zaterdag is er een tent voor de apotheek geplaatst, zodat iedereen droog kan staan als je moet wachten voordat je naar binnen gaat
  • We zijn in een vergevorderd stadium van overleg met de gemeente om te komen tot een gezamenlijk nieuw pand, waarin we uw suggesties over privacy (denk aan een aparte instructiekamer voor de apotheek, meer privacy aan de balies), bredere automatische deuren, invalidetoilet etc. meenemen. We zullen u op de hoogte houden via de nieuwsbrief/op de website
  • We merken dat er verwarring is over het feit dat u geen ‘vaste’ huisarts meer hebt. Dat is natuurlijk niet hoe we de verandering in de praktijk bedoeld hebben. U kunt nog steeds kiezen voor een ‘vaste arts’ en telkens bij deze vaste dokter op het spreekuur komen, maar dit hoeft niet. Daar heeft u zelf een vrije keuze in. Wilt u contact met een arts over een bekende klacht, dan is het belangrijk dat u een afspraak, visite of telefonische afspraak maakt met de arts die u de vorige keer ook heeft behandeld.

Openingstijden apotheek

Vanaf 1 januari zijn de openingstijden van de apotheek uitgebreid.

Op werkdagen zijn we geopend van 8.00-17.00 uur, maar u kunt nu ook op afspraak terecht tussen 07.30-08.00 uur. Op maandag- en woensdagavond is er ook, op afspraak, tussen 18.00-18.30 uur gelegenheid om medicatie op te halen.

In het nieuwe pand zullen we ervoor zorgen dat er een mogelijkheid is om 24/7 de medicatie op te halen (denk aan kluisjes/medicatie carrousel).

Hulpmiddelen

Apotheken en apotheekhoudende huisartsenpraktijken mogen vanaf 2021 geen hulpmiddelen meer leveren als zelfstandige apotheek. Dit betreft: incontinentiemateriaal, diabetestestmateriaal, drinkvoeding en verbandmiddelen. De levering van deze middelen moet voortaan via speciale hulpmiddelenwinkels. Als apotheekhoudende huisartsenpraktijk vinden wij het belangrijk dat ze in ons dorp laagdrempelig beschikbaar blijven. Daarom werken wij vanaf 1 januari 2021 samen met MijnHulpmiddelenwinkel. Meer informatie kunt u vinden op onze website.

« Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *