Griepprik en Pneumokokkenprik 2020

22 september, 2020

U krijgt een schriftelijke uitnodiging thuis voor de jaarlijkse – gratis – griepprik als u 60 jaar of ouder bent of een hart- long of nierziekte heeft of een verminderde weerstand. Als u hiervoor in aanmerking komt, krijgt u een uitnodiging op een wit papier. Deze neemt u mee op de dag en tijd dat u wordt uitgenodigd. Vergeet deze uitnodiging niet, geen uitnodiging is geen prik!

Dit jaar wordt er voor het eerst ook een pneumokokkenprik aangeboden aan iedereen die geboren is in de jaren 1941 t/m 1947. De pneumokok is een bacterie die longontsteking kan veroorzaken. Als u hiervoor in aanmerking komt, krijgt u een uitnodiging op een geel papier. Deze neemt u mee op de dag en tijd dat u wordt uitgenodigd. Vergeet deze uitnodiging niet, geen uitnodiging is geen prik!

Komt u in aanmerking voor beide prikken, dan heeft u dus op de dag en tijd van de afspraak een wit en geel papier bij u.

Vanwege de Corona organiseren we de griepprik dit jaar op een andere manier. We geven de prikken in de week van 26 t/m 29 oktober.

Dit jaar wordt de griepprik en pneumokokkenprik gegeven op locatie de Sionskerk, naast de praktijk. Denk aan de 1,5 meter afstand van elkaar. Een mondkapje dragen is niet verplicht, maar wel een advies van ons. Er zal in deze week en de week ervoor geen Coronaspreekuur worden gehouden in de kerk!

Als u verhinderd bent op de datum en tijd dat u heeft doorgekregen, neemt u dan even contact op met de doktersassistente. Zij zal dan een andere afspraak met u maken.

Meer medische informatie over de griepprik of pneumokokkenprik leest u op de website van het RIVM of Thuisarts.nl

Heeft u andere vragen over de griepprik of de pneumokokkenprik? Deze kunt u stellen via MijnGezondhetNet of neem telefonisch contact op met de assistente.

« Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *