Floris van Werkum

Mijn naam is Floris van Werkum en ik woon met mijn vrouw Frederieke en 3 dochters in Zwolle. Als geboren en getogen Zeeuw volgde ik mijn opleiding tot huisarts in Amsterdam en uiteindelijk zijn we als gezin in Zwolle neergestreken.

Ik ben huisarts geworden omdat ik dit het meest brede en pure artsenvak vind. Zorg verlenen dicht bij de mensen, en bij zowel de kleine problemen als de langdurige zorg. Zorg dichtbij zolang het kan, in het ziekenhuis of verpleeghuis als het nodig is. Daarnaast vind ik dat je als dokter in een dorp als Wapenveld een echte gezinsdokter kan zijn. Samen met de patiënt ga ik op weg naar de meest passende oplossing en die weg is elke dag weer anders en interessant. Ik houd ervan om over de zorg en medicijnvoorziening in Wapenveld na te denken en te bekijken hoe het nog beter kan. Om de innovaties en ontwikkelingen van de huidige tijd in het jasje van een klassieke huisarts te gieten blijft een mooie uitdaging. Het komt voor mij het dichtst in de buurt van de ware geneeskunst.

BIG nummer: 89910541401