Mondkapjesplicht gaat vandaag in

1 december, 2020

Vanaf 1 december is het verplicht om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. De overheid heeft daarbij aangegeven dat er een uitzondering wordt gemaakt voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. Deze mensen kunnen zelf aannemelijk maken dat zij zijn uitgezonderd van deze verplichting. Bijvoorbeeld door een kaartje te laten zien waardoor duidelijk wordt dat iemand onder zo’n uitzonderingsregel valt. We hebben aan de overheid laten weten en blijven benadrukken dat (huis)artsen geen verklaringen over hun eigen patiënten afgeven, zoals de afspraak is in Nederland.

Daarnaast heeft de Rijksoverheid gemeld dat als een mondneusmasker niet mogelijk is voor iemand, maar een faceshield wel, dat dat in deze gevallen ook is toegestaan. Meer informatie over de regels voor mensen met een beperking of ziekte vindt u op deze pagina van Rijksoverheid.nl.

Omdat vragen over deze oproep van VWS waarschijnlijk (ook) bij de huisartsen terecht komen heeft de LHV met het RIVM afgesproken dat er duidelijke publieksinformatie komt waar mensen terecht kunnen.

« Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *