Bevolkingsonderzoek in gemeente Wapenveld

7 juli, 2022

 Bevolkingsonderzoek in gemeente Wapenveld

Alle vrouwen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar uit Wapenveld worden voor het bevolkingsonderzoek borstkanker uitgenodigd vanaf 22 juli. Het onderzoekscentrum is te vinden naast sporthal Het Olde Veld.

Vanaf 1 januari 2022 zal Bevolkingsonderzoek Oost doorgaan als Bevolkingsonderzoek Nederland. Dit is onder meer te zien aan een nieuw logo op het (mobiele) onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek
Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. De meesten zijn ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker.

Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten, een mammografie. De foto’s worden gemaakt door speciaal opgeleide screeningslaboranten. Twee screeningsradiologen beoordelen de röntgenfoto’s en zoeken naar verdachte afwijkingen. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig.

Uitnodiging komt tijdelijk later

Voorlopig is het niet mogelijk om vrouwen elke 2 jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dit komt door een tekort aan personeel. Door het coronavirus is de vertraging in het uitnodigen nog groter geworden. Daarom is besloten de periode tussen twee uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal 3 jaar. Het later uitnodigen zal enkele jaren duren.

Meer informatie
Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker vindt u op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.
U kunt ook bellen met onze informatielijn, bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 088 11 86 300.

« Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *